Welkom bij woningstoffeerderij
P.Steeghs

Voor al uw tapijt, vinyl en binnenzonwering.

Onderhoud vloeren

Onderhoud 

Of het nu dweilen, vegen of stofzuigen is, elke vloer heeft onderhoud nodig. Tapijt regelmatig stofzuigen is belangrijk om stof en vuil uit de vloerbedekking te verwijderen en bovendien komt het garen weer mooi rechtop te staan. Naast dagelijks onderhoud adviseren we het tapijt af en toe een “grote beurt” te geven.

Dagelijks onderhoud

Dagelijks onderhoud is erg belangrijk om het tapijt in topconditie te houden.
Voor onderhoud en reiniging gelden 3 vuistregels:

– voorkom het inlopen van straatvuil
– regelmatig intensief stofzuigen
– verwijder vlekken direct

Voorkom het inlopen van straatvuil

Wist u dat zand een van de grootste vijanden van een vloer is? Het beschadigt namelijk de toplaag van uw vloer. Bij zachte vloerbedekking zijn dit de garens. Het is daarom belangrijk dat het straatvuil dat met de schoenzolen naar binnen wordt gebracht, zoveel mogelijk buiten de deur wordt gehouden. Een goede deurmat is het halve werk. Ideaal is een combinatie van een borstelmat die buiten wordt neergelegd, met een zachtere binnenmat. De borstelmat verwijdert zoveel mogelijk zand en vuil van de schoenen, terwijl de binnenmat fijner vuil en vocht opvangt.

Regelmatig intensief stofzuigen

Voor de meeste soorten tapijt is een stofzuiger met een elektrisch aangedreven borstel het meest ideaal. Afhankelijk van de intensiteit van het loopverkeer en de vervuiling waaraan het tapijt wordt blootgesteld dient de frequentie van het stofzuigen te worden aangepast.
Hoogpolige tapijten kunnen het best met een normale stofzuigermond gezogen worden.

Verwijder vlekken direct

De behandeling van een vlek is afhankelijk van het materiaal van het tapijt en het soort vlek.
In bijna alle gevallen geldt: hoe sneller er gehandeld wordt, hoe beter. Alleen modder en zand kunt u beter eerst laten drogen en daarna stofzuigen. Raadpleeg voor gedetailleerd advies over vlekken het hoofdstuk “vlekverwijdering”.

Periodiek onderhoud 

Tapijt heeft, net als bijvoorbeeld een auto, af en toe een onderhoudsbeurt nodig. Hoe vaak dit nodig is hangt af van het gebruik, meestal voldoet eens in de 2 tot 3 jaar. Laat periodieke reiniging bij voorkeur over aan een expert. Er zijn verschillende reinigingsmethoden. Welke reinigingsmethode de beste is hangt af van het soort tapijt en de situatie waarin het tapijt ligt. Uw woninginrichter, een erkend reinigingsbedrijf of de Stichting Waarborg Tapijt- & Meubelreiniging (SWTM) kan u advies geven.